Obiad
Śniadanie
Jadłospis – dieta podstawowa
Śniadanie Chleb pszenny 100g (GLU) Margaryna śniadaniowa 15g (MLE) twarożek fromage 100g (MLE) Ogórek zielony 80g Kawa zbożowa 250ml (MLE) |
Obiad Zupa fasolowa z makaronem 400 ml (SEL, GOR, ŁUB ) ziemniaki 300g Sznycel 140g (GOR, GLU, JAJ, GOR) ćwikła 200g Kompot z jabłek 250 ml |
Kolacja Chleb pszenny 100g (GLU) Margaryna Śniadaniowa 15g (mle) ser twardy 75g (SO2, MLE) papryka czerwona 80g roszponka 35g Herbata czarna 200ml (SO2) |
Dodatkowa kolacja gruszka 200g |
Jadłospis – dieta łatwostrawna
Tabela alergenów
GLU | Zboża zawierające gluten |
SKO | Skorupiaki i pochodne |
JAJ | Jaja i pochodne |
RYB | Ryby i pochodne |
OZ | Orzeszki ziemne i pochodne |
SOJ | Soja i pochodne |
MLE | Mleko i pochodne |
ORZ | Orzechy |
SEL | Seler i pochodne |
GOR | Gorczyca i pochodne |
SEZ | Nasiona sezamu i pochodne |
SO2 | Dwutlenek siarki, siarczyny |
ŁUB | Łubin i pochodne |
MIĘ | Mięczaki i pochodne |
GRZ | Grzyby |